exploitatiemodel, flexibel model noodzakelijk in veranderende tijden
273
page-template-default,page,page-id-273,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Flexibel exploitatie-modelWeergave exploitatiemodelExploitatiemodel 2Veranderende tijden vergen een flexibel exploitatiemodel voor grondexploitatie en opstalexploitatie
De ontwikkelingen rondom gebiedsontwikkeling gaan razendsnel. Flexibiliteit is daarom van het grootste belang. Totallink kent een volledig flexibel exploitatiemodel. Iedere organisatie heeft de vrijheid om zelf zijn kosten- en opbrengstenposten te definiëren. Het exploitatiemodel is hierin volledig configureerbaar. In het exploitatiemodel zijn de kosten en opbrengstenposten eenvoudig te wijzigen door de beheerder.

De kosten en opbrengsten posten zijn naar wens te structureren.

Zodra de applicatie is gekoppeld aan de financiële administratie, controleert TotalLink iedere nacht de relevante boekingsposten. Zodra er in de financiële administratie een relevante boekingspost wordt toegevoegd, wordt deze automatisch in het exploitatiemodel toegevoegd. TotalLink leert dus automatisch de boekingsposten en past deze toe in het model.

Indien gewenst kan TotaLink zo worden ingesteld dat deze ook projectspecifieke posten leert, zoals bijvoorbeeld ‘aanleg fietspad X’. Zodra gebruik wordt gemaakt van deze optie wordt op deze wijze het exploitatiemodel projectspecifiek gemaakt. Iedere project specifieke post wordt altijd gekoppeld aan een standaard hoofd of subpost waardoor het consolideren van de projecten nog steeds perfect verloopt.

Flexibel in beheer
Er kunnen door de functioneel beheerder een onbeperkt aantal invoervelden worden toegevoegd en ook weer worden verwijderd. Naast de omschrijving van het veld kan van ieder veld worden ingesteld welke gebruiker(sgroep) deze mag lezen en muteren. Ook kan van ieder veld een beschrijving en hulptekst worden toegevoegd (metadata) om de gebruiker te instrueren hoe een specifiek veld gebruikt dient te worden.

Dit is belangrijk omdat hierdoor alleen de werkelijk voor u belangrijke  informatie wordt getoond en bewaard. De informatie wordt hierdoor beter beheerbaar en doordat er alleen relevante velden worden getoond, blijft TotalLink gemakkelijk leesbaar, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

De functioneel beheerder kan dus niet alleen het gebruikersbeheer voeren, maar ook de inhoud en de hulpteksten en de beschrijvingen van de applicatie zelf beheren.

TotalLink heeft niet alleen een flexibele schil voor data invoer, maar heeft ook een flexibele rapportagetool. Naast de vele standaardrapportages kunnen ook eigen specifieke rapporten worden gemaakt in TotalLink middels een rapporten generator. Uiteraard voldoet het exploitatiemodel voor grondexploitatie volledig aan de eisen van de commissie BBV.